Sorry, your browser does not support JavaScript!

Padobranski rječnik koji se koristi u Hrvatskom padobranstvuPRVI HRVATSKI PORTAL O PADOBRANSTVU | 16.04.2024

Padobranski rječnik koji se koristi u Hrvatskom padobranstvu

Pojmovi i Engleski nazivi koje morate znati

Svrha ovog padobranskog rječnika je da upozna sve nove padobrance s Engleskim nazivima za određene padobranske pojmove te naziv određenih dijelova opreme i postupaka koji se standardno koriste u Hrvatskom padobranstvu, kako pri obuci tako i u razgovoru s drugim padobrancima.

Iako postoje i Hrvatske riječi za sve ove pojmove, kroz pisanje ovog portala koristit ćemo većinom Engleske nazive jer puno bolje odgovaraju „padobranskom žargonu“ a i preporučujemo da ih i vi naučite jer prije ili poslije, putovat će te i u druge države ili kontinente gdje će te susretati i komunicirati s drugim padobrancima, mnogih različitih nacija.

Trudit ćemo se da redovno nadopunjujemo rječnik s novim pojmovima i riječima. Ako u čitanja tekstova portala naiđete na riječ koja vam je strana svakako provjerite u našem članku za Update.

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti