Sorry, your browser does not support JavaScript!

Padobranstvo.comPRVI HRVATSKI PORTAL O PADOBRANSTVU | 19.06.2024

Slanje tekstova i članaka za objavu

U ovoj rubrici se nalazi web obrazac kroz koji nam možete poslati svoj članke i tekstove na objavu. Objave će biti pregledane i odobrene od strane naših moderatora ili administrator te vas molimo za strpljenje.

Na ovoj stranici, ispod Web obrasca za slanje objava i članaka možete pronaći savjete i upute za slanje vaših tekstova. Ako imate dodatnih pitanja slobodno nam se obratite na naš kontakt e-mail

NAPOMENA:

 • Molimo da ispunite sva obavezna polja označena sa zvjezdicom * jer u suprotnom slanje članka neće biti uspješno.
 • Ne zaboravite odgovoriti na sigurnosno pitanje kojime osiguravamo da obrazac popunjava stvarna osoba.
 • Poštujte dužinu znakova jer se znakovi preko zadane duljine neće prikazivati. Savjetujemo da iskoristite naš "Kalkulator broja znakova"
 • Upišite valjani e-mail jer u suprotnom članak neće biti poslan.

Upute, savjeti i objašnjenja oko slanje članaka, tekstova i objava

U ovom odjeljku stranice nalaze se upute i savjeti koji će vam olakšati, pojednostaviti i pomoći pri slanju objava i članaka. Naša stranica je još u razvoju stoga ćemo ovu rubriku redovno ažurirati. Ako smatrate da nešto treba biti bolje objašnjeno, bit ćemo zahvali da nam se javite s prijedlogom kako upute i savjete učiniti što boljima

Zašto je obavezan e-mail?

U slučaju da imamo dodatna pitanja oko vaše objave trebamo vaš e-mail da vas možemo kontaktirati. E-mail koji upišete u ovaj obrazac neće biti korišten za e-mail kampanje ili reklamne newslettere niti će biti prosljeđivan ili ustupan trećim stranama. Kako je Padobranstvo.com nova platforma trenutno i testiramo objavu članaka bez e-mail autorizacije no moguće je da ćemo u budućnosti koristiti vaš e-mail za autorizaciju poslanih objava.

Naslovi članaka

Naslov članka, vijesti ili objave je svakako jedan od glavnih i odlučujućih čimbenika hoće li čitatelj kliknuti na vašu vijest ili ne stoga vam savjetujemo da uzmete vremena i razmislite o istom. Ako niste sigurni kako i koji naslov odabrati mi ćemo to učiniti za vas jer upis naslova u polje za naslove nije obavezan. Prijedloge svojih naslova možete poslati u polju "napomena".

Tekst članka ili tijelo objave

Obratite pozornost na koji način pišete tekstove jer iako je ovo medijska platforma gdje svaka osoba može napisati objavu, potrebno je napisati književno i gramatički ispravan te smislen tekst.

Važno za znati pri pisanju:
 • Tekst objave ili članka ograničen je na do 30.000 znakova. Tekst preko 30.000 znakova se neće prikazati.
 • Molimo da u članku ne vrijeđate druge osobe ili subjekte.
 • Ne koristite govor mržnje
 • Molimo da ispravite sve pravopisne greške u tekstu prije slanja. Preporučujemo online servis za ispravljanje pravopisa ispravi.me.
 • Sve upute u vezi objave ili članaka napišite u polje "Napomena/Poruka"
 • Ako želite poveznicu (link) u članku pošaljite nam u napomeni link i koja riječ ili fraza treba biti link.
 • Članke možete slati i na naš e-mail

Za što se koristi poveznica ili link na originalnu objavu?

Ako ste prenijeli ili kopirali članak koji smatrate zanimljivim molimo da nam pošalite i poveznicu (link) na originalni članak da možemo dati kredit izvornom autoru istog članka.

Kako poslati fotografije članka? Koji format i dimenzije?

 • Primamo sljedeće formate JPG, JEPG, GIF, PNG. Ostali formati fotografije neće se spremiti.
 • Molimo da formate fotografije prilagodite omjeru 16:9 jer je platforma prilagođena fotografijama navedenog omjera.
 • Molimo da ne uplodate fotografije veće od 1 MB.
 • Maksimalne dimenzije 1920x1080px (Veće fotografije bit će automatski smanjene)
 • Molimo da u vašim programima za obradu fotografija snimite fotografije u format za web. Ako koristite Adobe Photoshop, molimo da koristite "File->Save for Web" funkciju.

Kako poslati YouTube video?

Za sada nemamo mogućnost uploada video uradaka direktno na naš portal. Ako želite da se vaš video prikazuje na našem medijskom poratalu molimo da ga uploadate i ugradite (Embed) sa YouTube-a.

Upute za ugradnju videa s YouTube
 • Otvorite i pokrenite video koji želite ugraditi
 • Odmah ispod videa pronađite i pritisnite dugme "Podjeli" (eng. Share)
 • Iz izbornika odaberite opciju "Ugradi" (eng. Embed)
 • Kopirajte cijeli kod koji počinje s tagovima <iframe> i završava sa </iframe> uključujući tagove <iframe> i </iframe> u polje u obrazcu koje je namjenjeno za prijenos videa
 • Na slici možete pogledati primjer koda.

Kako odabrati kategoriju? Da li je obavezno?

Možete nam sugerirati u kojoj kategoriji želite da vaša objava bude objavljena. Odabir kategorije nije obavezan i naši administratori će pri pregledu i autorizaciji objave odlučiti u koju kategoriju će vaša objava biti dodijeljena.

O datum objava

Ako ne odaberete datum objave automatski će se upisati današnji datum. Objave s budućim datumom počet će se prikazivati tek na odabrani datum.

Što je "Description" a što "Key words" i za što se koriste?

"Description" i "Key Words" polja koja imaju utjecaj na optimizaciju vaše objave za internet pretraživače poput Google-a. Iako je sam naslov članka (Title) ono što će biti jedan od najvažnijih čimbenika za pretraživanje svakako, dobro osmišljen "Description" će pretraživačima "Browser" dati uvid o čemu se radi u samom tekstu. Ako ostavite ova polja praznima prvih nekoliko rečenica vašeg članka automatski će se prikazivati kao "Description"

Za što se koristi sigurnosno pitanje?

Uloga sigurnosnog pitanja je da se onemogući web skripte "robote" da automatski popunjavaju i potvrđuju obrazac. Obrazac s krivo ili ne upisanim sigurnosnim pitanjem/odgovorom neće biti uspješno poslan.

Zadnje dodane vijesti

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti