Sorry, your browser does not support JavaScript!

PORTAL O PADOBRANSTVU | 24.09.2023

Datum objave: 27.01.2021.

Dobrodošli u Online školu padobranstva

Uvod u online školu padobranstva

30 skola-padobranstva

Dobrodošli u padobranstvo i Skydive Croatia Online školu padobranstva, vjerojatno najuzbudljiviji i najneobičniji sport u današnje vrijeme. Nalazite se na početku puta koji je prošlo tisuće i tisuće osoba u zadnjih 50 godina. Kroz to vrijeme, iskustvo je pokazalo da su neki pristupi u obuci padobranaca bolji od drugih.

Ova škola namijenjena je svim zainteresiranim osobama koji se žele početi baviti padobranstvom ali i svima onima koji su već prošli kroz padobransku obuku ali traže gradivo kojim bi mogli osvježiti svoje znanje.

Vrlo je važno uzeti u obzir

Namjena ove škole je da posluži kao prateći sadržaj uz paralelno pohađanje padobranske škole u nekoj od odabranih padobranskih organizacija kako kroz teoretska tako i kroz praktična predavanja i nikako nije namijenjena učenju po principu „uradi sam“. Vrlo je važno da cjelokupno gradivo koje će te pronaći u objavama naše Online padobranske škole prođete na predavanjima s vašim nastavnikom padobranstva.

Ovaj Online skup članaka i objava napisan je da objedini praktična iskustva koja ćete primiti od vašeg instruktora. Kroz tijek obuke, pokrit ćemo temeljne principe oko kojih je padobranstvo izgrađeno. Detaljne upute o tehnikama, zadacima i tijeku padobranskog skoka te praktične vježbe dobiti će te od svojeg nastavnika padobranstva a ovaj skup objava će objasniti koncepte u padobranskim aktivnostima omogućavajući vam da ih proučavate i ponavljate nakon teoretskog dijela obuke.

Važno je da vam nastavnik padobranstva objasni sve koncepte koji su vam ostali nejasni. Iako se osnovni principi neće razlikovati možda će ih biti lakše razumjeti kroz drugačije objašnjenje i pristup, crteže ili simulacije. Svakako vas se potiče da postavljate pitanja jer neki principi koji su pokriveni u ovom člancima nisu odmah shvatljivi.

 

Primjetili ste grešku? Predložite ispravku.

Iduće lekcije

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti