Sorry, your browser does not support JavaScript!

PORTAL O PADOBRANSTVU | 19.06.2024

Datum objave: 18.12.2020.

Angažman ili unajmljivanje Event padobranaca

Najam padobranaca? Tko može unajmiti padobrance? Gdje se sve padobranski skokovi mogu izvesti?

Skok sa zastavom
Ako su ovo bila pitanja koja vas zanimaju i ako tražite tim padobranaca koje želite angažirati da učine vaš event unikatnim, zapanjujućim i svakako drugačiji od drugih, na pravom ste mjestu jer ćemo vam upravo ovdje objasniti i odgovoriti na sva pitanja te dati jasniju sliku kako cijeli proces ide.

Svaka osoba, fizička ili pravna može poslati upiti sa zahtjevima, idejama ili planiranim aktivnostima za koje bi hitjela unajmiti padobrance. Rado ćemo se odazvati pozivu, savjetovati vas i u vaše ime organizirati skok event padobranaca u skladu s vašim zamislima.

Demo padobranski skokovi

Kada govorimo o angažiranju ili unajmljivanju padobranaca, u padobranskom rječniku ga nazivamo demo padobranski skok a najčešće se odnosni na skok izveden izvan aerodroma. Za padobranske skokove koji će se izvesti izvan aerodroma ili registriranog letjelišta, potrebno je ishodovati određenu dokumentaciju da bi zadovoljili zakone i pravila. Ako se radi o snimanju promotivnog videa koji će te koristiti u svojoj propagandi ili reklamne svrhe a koji će se izvoditi na registriranom aerodromu tada postupak ne zahtijeva dokumentaciju drugačiju od standardnih padobranskih operacija.

Gdje se izvanaerodromski ili demo padobranski skokovi mogu izvesti?

Mnogobrojna su mjesta gdje se izvanaerodromski skokovi mogu izvesti a njihova prigoda je ograničena samo vašom idejom a samo neke od njih su privatne zabave poput rođendana, vjenčanja, zaruka, diplomiranja pa do većih evenata poput sportskih natjecanja, otvorenje nogometnih utakmica, raznih javnih priredbi i koncerata ali i u svrhu snimanja promo materijala za televizijske postaje, glazbene umjetnike i razne korporacije. Iako se padobranski skokovi mogu izvoditi na raznim lokacijama poput igrališta, sportskih terena, trgova i ulica, privatnih posjeda i dvorišta, brda i plaža…. postoje čimbenici koji moraju biti zadovoljeni:

Prostor mora biti adekvatan i prihvatljiv za sigurno prizemljenje padobranaca. To se odnosi na prostor bez prepreka poput dalekovoda ili električnih stupova, odnosno žica razvučenih između stupova, visokih zgrada neposredno u blizini planiranog doskočišta, visokog drveća ili ograda isl. Također, kada se na udaljenosti manjoj od 50 m od doskočišta nalazi vodena površina dubine veće od 150 cm, mora se organizirati služba za spašavanje na vodi s najmanje jednim motornim čamcem.

Za upite o specifičnim lokacijama preporučujemo da nas kontaktirate za točnu procjenu.

Tko su "Event padobranci" koji izvode takve padobranske skokove?

Iako po Hrvatskom pravilniku o padobranstvu, izvan-aerodromske skokove može izvoditi padobranac već s padobranskom dozvolom B (na doskočište promjera najmanje 100 metara) padobranci koje čine savršeni odabir su padobranci s D padobranskim dozvolama koja je ujedno i najviša kategorija i koji nemaju ograničenja promjera doskočišta.

"Padobranci Skydive Croatie koje će te angažirati imaju tisuće skokova iza sebe (pojedinačno), a koji su usavršili svoje vještine upravo u tehnici skoka na cilj jer je to sportska disciplina u kojoj se naši padobranci natječu kako na nacionalnim tako i na europskim i svjetskim prvenstvima. Također, ponosno napominjemo da su upravo naši demo padobranci bili dugogodišnji Hrvatski padobranski reprezentativci u skoku na cilj sto jamči za uspješno i sigurno pretvaranje vaše ideje u djelo" - PK Skydive Croatia

Izvan aerodromski skokovi na Evente - potrebna dokumentacija i tko ju priprema?

Kada unajmite tim Event padobranaca za izvođenje izvan aerodromskih skokova, njihova organizacija se brine za gotovo sve potrebne dokument. U slučaju da će događaju prisustvovati gledatelji to su: izrada plana Zrakoplovne priredbe i podnošenje istog Hrvatskoj agenciji za Civilno zrakoplovstvo (CCAA) te izradu zahtjeva za odobrenje zrakoplovne priredbe, na temelju čega CCAA izdaje rješenje o odobrenju. U slučaju da skoku neće prisustvovati gledatelji podnosi se Zahtjev za izdavanje odobrenja za izvanaerodromski skok.

S Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe koordinira se i rezervira zračni prostor koji će biti korišten u dogovoreno vrijeme. Hrvatska kontrola zračne plovidbe izdaje odobrenje za uspostavu Ad hoc strukture u svrhu obavljanja padobranskih skokova.

Potrebno je obavjestiti Policiju o održavanju zrakoplovne priredbe te izraditi dnevnu evidenciju skokova padobranaca što također obavalja ekipa Event padobranaca. Osim navedenih dokumenata potrebno je i ishodovati pismeno odobrenje vlasnika zemljišta na koje će se skok izvesti a koju nabavlja naručitelj ili stranka koja unajmljuje padobrance.

Koja je cijena najma "Event padobranaca" i organizacije izvan aerodromskih skokova?

Cijena unajmljivanja padobranaca za izvođenje demo skokova ovisi i nizu okolnosti koje treba uzeti u obzir prilikom formiranja iste stoga preporučujemo slanje što detaljnijih informacija oko vaših zahtjeva. Čimbenici koji najviše utječu na cijenu su lokacija izvođenja skokova, datum i vrijeme, koliko padobranaca želite unajmiti, radi li se samo o profesionalnim padobrancima ili želite i izvođenje tandem padobranskih skokova.

Također, postoji mnogo posebnih i unikatnih zahtjeva koji mogu utjecati na cijenu poput donošenje određenih predmeta, proizvoda, zastava, natpisa ili rekvizita, skokovi u posebnim odjelima, razne opcije snimanja, vremenski okvir u kojem trebate Event padobrance ali i o tome o kakvim se okolnostima radi. Event padobranci rado sudjeluju u skokovima koji se izvode u Humanitarne i dobrotvorne svrhe.

Nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao u razumijevanju izvan aerodromskih skokova i unajmljivanju padobranaca a za detaljnije informacije obratite nam se kroz naš kontakt obrazac.

Članak obrađen i preuzet sa: www.skydivecroatia.com

Primjetili ste grešku? Predložite ispravku.

Zadnje vijesti iz iste kategorije

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti