Sorry, your browser does not support JavaScript!

PORTAL O PADOBRANSTVU | 19.06.2024

Datum objave: 16.09.2020.

Gloria.hr: Skok padobranom kao odgovor na stres

Ivana Paradžiković bez razmišljanja je skočila padobranom: Nisam mogla doći sebi!

3
Urednica i voditeljica javnosti je poznata po vrlo odgovornom i ozbiljnom poslu koji radi, te tako svakog četvrtka kroz godinu ona i njezin tim novinara razotkrivaju mnoge afere, ispravljaju nepravde i pomažu ljudima kroz emisiju Provjereno. No, i izvan radnog vremena ova je energična žena uspjela pronaći nešto što ju je potpuno oduševilo...

Ona je omiljeno televizijsko lice kojem većina Hrvatske vjeruje, majka je tinejdžera i urednica dugogodišnje emisije Provjereno, a odnedavno je Ivana Paradžiković (39) i jedna od onih osoba koje među svoja životna iskustva mogu upisati i skok s padobranom. Iako joj je nedavni skok bio prvi, Ivana se nada da nije i posljednji.

U razgovoru za Gloria.hr Paradžiković je ispričala kako je izgledalo cijelo iskustvo, te otkrila da je odluku donijela bez mnogo promišljanja ili velikih priprema. Jednostavno je, kaže, prihvatila poziv na ovu avanturu. Otkriva kako je možda svemu kumovao i nakupljen stres tog tjedna - kojeg je odlučila otjerati upravo jednim potpuno novim stanjem stresa, odnosno šoka - ali onog fizičkog.

Iako joj se ovaj ekstremni sport iznimno svidio, pričekat će neko vrijeme s ponavljanjem, a nije isključeno da će idući put skočiti "rame uz rame" sa sinom Hugom (14).

S fotografija koje nam je ustupila vidljivo je koliko je Ivana sretna, a doživljaj je pokušala opisati i riječima. Osim što ju je novo iskustvo promijenilo, kako kaže "donijelo joj je i inspiraciju za moguće nove priče".
Kako to da ste se odlučili za skok padobranom?
Za donošenje ove odluke nije bilo puno premišljanja. Nazvao me prijatelj, pilot Ivan Drnasin i pitao bih li skočila. Odgovor je bio potvrdan! Imala sam izuzetno naporan i stresan tjedan pa sam ga odlučila tako resetirati.

Skok je bio moj odgovor na stres, tako sam mu udarila kontru.


S kojim instruktorom i klubom ste skakali tandem? Kako su izgledale pripreme?
Mogu reći da su moj tim i instruktor najbolji. U šali svima kažem da sam padala kroz oblake s anđelom, naime sa mnom je letio Angelo Vuletić, koji je bivši član Hrvatske padobranske reprezentacije. U ekipi su još bili Damir Sladetić - svjetski prvak koji s visine od 1100 metara skače na cilj veličine kovanice od jedne kune, a s nama su bili i reprezentativac Marko Premužić i moj prijatelj Marino, koji nas je snimao. Ekipa je to provjerenih profesionalaca. Pripreme se prolaze na zemlji prije skoka, a traju pola sata.
Kakav je osjećaj skočiti iz zraka? Je li to iskustvo utjecalo na vas?
Mogu samo reći - osjećaj je spektakularan. Slobodan pad, kada ti tijelo juri 200 kilometara na sat kroz oblake na 4000 metara iznad tla, jednostavno je nešto što je teško riječima opisati. Tijelo ti preplavi takav adrenalin. Ekstaza. Dugo još nakon što smo dotaknuli tlo, nisam mogla sebi doći. Zapravo, jutro poslije probudila sam se s osmijehom od uha do uha.
Je li to najluđe što ste napravili?
Uopće ne smatram to ludim, ludo ima negativnu konotaciju. Šansa da se nešto loše dogodi statistički je sto puta veća svakoga dana kad sjednem u auto i izađem na cestu.
Hoćete li još koji put skočiti?
Želju imam, vjerojatno ću ponovno skočiti kada mi sin bude skakao. Njemu je to na listi želja.
Počela je nova sezona Provjerenog, koliko dugo se vi i vaš tim pripremate nakon ljetne stanke?
Ljeto kao da je bilo u nekom prošlom životu. Nova sezona "Provjerenog" počela je, mogu reći - žestoko. Možda se baš javi netko tko želi pobijediti strah od visine, tko ima želju, ali ga koči strah.
Nedostaje li vam adrenalin proizvodnje televizijske emisije kada ste na odmoru?
Smatram da mora postojati vrijeme za rad i vrijeme za odmor. Inače čovjek pregori.
Što biste htjeli još postići s tako uspješnom i utjecajnom emisijom kao što je Provjereno?
Nemam želja... nemam zacrtana neka postignuća koja želim da ostvarimo. Sve što želim jest da zadržimo strast i ljubav prema svom poslu i prema timu. Sve ostalo dobro proizlazi iz toga.
Hoćete li ovo iskustvo skoka s padobranom možda iskoristiti za ideju u odabiru budućih tema?
Smatram da bi to bila genijalna ideja. Možda nam se baš javi netko tko želi pobijediti strah od visine, tko ima želju skočiti padobranom, ali ga u tome koči strah.... Ako taj netko ovo čita: javi se, ne oklijevaj!

Link na orginalnu objavu

Primjetili ste grešku? Predložite ispravku.

Zadnje vijesti iz iste kategorije

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti