Sorry, your browser does not support JavaScript!

PORTAL O PADOBRANSTVU | 24.09.2023

Datum objave: 19.03.2020.

Dobna granica, vremenski uvjeti, detalji oko rezervacije tandem skoka

Stvari koje je dobro znati prije rezervacije tandem skoka

Tandem Experti_Bojan_24

U tandem padobranstvu obično postoji dobno ograničenje. Dobna granica varira od države do države ili i do internih pravila padobranske organizacije s kojom će te izvesti skok. Najćešće donje dobno ograničenje iznosi 18 godina odnosno 16 s pisanim dopuštenjem rotitelja ili staratelja. Po hrvatskom pravilniku o padobranstvu osoba koja će izvesti tandem skok u svojstvu putnika ne smije biti mlađa od 14 godina. Ako vas zanima točna informacija o dobnom ograničenju najbolje je zatražiti informaciju direktno od padobranske organizacije koju ste odabrali za svoj skok.

 

Kod rezervacije termina za skok padobranom u tandemu važno je znati što možete očekivati jer tandem putnici često ne znaju što skok padobranom podrazumjeva te kako posluje padobranska organzacija koju ste odabrali.

Potrebno je razumjeti da padobranske operacije ovise o vremenskim uvjetima poput prejakog vjetra, nepovoljne naoblake, kiše ili magle te je moguće da će te se zateći u stand by-u radi vremena. Ovo je uobičajena pojava u padobranstvu koju povremeno nitko ne može izbjeći te iskusni padobranci mogu biti isto frustrirani njome kao i vi. Stand by radi vremene može potrajati od 5 minuta pa sve do nekoliko dana.

Radi vremenski uvjeta najbolje je planirati vaš tandem skok s obzirom na lokalnu klimu. Ako namjeravate skakati u Hrvatskoj najbolji period će svakako biti ljeti i proljeće no nije isključeno da če vaš prvi skok biti na nakom drugom kontinentu gdje su zima i ljeto drugčije postavljeni na kalendaru.

Toplo se preporuča raspraviti način rezervacije ili akontacije kod bukiranja svog skoka te u kojim slučajevima je povratna. I dok će vam najčešće odabrana padobranska organizacija vrlo rado objasniti sve uvjete oko uplate retervacija ili akontacija mnogi zaborave raspraviti ovu stavku te mogu završiti uzrujani u situaciji u kojoj uplaćena rezervacija nije povratna.

Primjetili ste grešku? Predložite ispravku.

Zadnje vijesti iz iste kategorije

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti