Sorry, your browser does not support JavaScript!

PORTAL O PADOBRANSTVU | 24.09.2023

Datum objave: 19.03.2020.

Nekoliko smjernica za uzeti u obzir prije tandem skoka

Savjeti koje treba uzeti u obzir prije izvođenja Tandem skoka

Domagoj10
Iako je najvjerojatnije da će te kroz tandem brifing biti upućeni u sve što treba i ne treba raditi, nije na odmet dodatno se pripremiti i znati kako se ponašati pri vašem skoku te tako olakšati posao i vašem Tandem instruktoru.

Skinite nakit i privjeske prije Tandem skoka.

Na brzini od 200 km/h vrlo je lako izgubiti labavi nakit ili ostale ukrase te je dobra ideja ostaviti sav nakit doma na dan vašeg skoka.

Izbjegavajte alkohol noć prije skoka

Povremeno se jave putnici kojima pri skoku pozlije te se često radi o Tandem putnicima koji su noć prije konzumirali poveće količina alkoholnih napitaka.

Skinite pirsing

Pri otvaranju padobrana, zbog brze promjene orijentacije tijela, vaš prsni remen koji je zategnut oko vašeg prsnog koša će se pomicati što može biti problematično za pirsinge koje možda nosite, naročito pirsing na bradavicama. U svijetu su se događale situacije gdje su pirsinzi bili otrgnuti pri izvođenju skokova. Zapamtite da nožni obuhvati prolaze okolo vaših nogu i prepona stoga skinite sve pirsinge koji mogu biti na putu. Skidanje svih pirsinga ostavlja manje rizika da se nešto dogodi.

Privežite dugačku kosu

Bez obzira bili muško ili žensko, ako imate dugačku kosu potrebno ju je povezati tako da izdrži veliku brzinu i opstrujavanje zraka (200-240 kmh), te da se spriječi mogućnost da se uplete u tandem sistem veza ili da se nađe u licu instruktora.

Držite se blizu svog instruktora

Od trenutka kada krenete prema zrakoplovu držite se vrlo blizu svog instruktora da bi izbjegli nedozvoljene radnje u blizini zrakoplova.

Uvijek slušajte svog instruktora

Instruktori su oni koji znaju najbolje bez obzira na što vi mislite da znate. Ne proturječite svom Tandem instruktoru kada se radi o procedurama u Tandem padobranstvu.

Imajte poštovanja i budite pristojni.

Iako ponekad možete biti frustrirani zbog zastoja radi vremena ili kašnjenja generalno, važno je da ostanete mirni i shvatite da ti događaji često nisu u kontroli instruktora ili osoblja organizacije.

Primjetili ste grešku? Predložite ispravku.

Zadnje vijesti iz iste kategorije

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti