Sorry, your browser does not support JavaScript!

PORTAL O PADOBRANSTVU | 24.09.2023

Datum objave: 19.03.2020.

Vrsni Tandem instruktori - miks sigurnosti, profesionalnosti i humora

Tandem instruktori u padobranstvu – Tko su oni?

Tandem-Experti-marina064
Tandem instruktor ili Tandem master je osoba koja je zadužena za sigurno izvođenje vašeg tandem skoka. Zbog činjenice da je Tandem instruktor zadužen za sigurnost pri izvođenju Tandem skoka, napisana su striktna pravila oko toga to može dobiti dozvolu Tandem instruktora i po kojim uvjetima. Trenutna pravila su određena tako da vam omogućuju da bez brige uživate u saznanju da ste u sigurnim rukama tijekom tandem skoka. Prije negoli padobranac može postati Tandem instruktor koji će osobe voditi na njihov prvi skok mora proći kroz nekoliko etapa u padobranstvu.

Prvo mora biti iskusan padobranac s minimum 500 samostalnih skokova i 3 godine iskustva u padobranstvu. Drugo, mora posjedovati najveću kategoriju padobranca, obično D dozvolu, izdanu od organizacije priznate od FAA-a. U Hrvatskoj su to CCAA (Agencija za civilno zrakoplovstvo) ili najprepoznatljiviji padobranski savez u svijetu - USPA (United States Parachute Association). Nakon toga moraju proći obuku i trening za padobran i opremu koju će koristiti. Povrh svih ovih zahtjeva u Hrvatskoj ali i po pravilim USPA-a, uvedeni su i dodatni zahtjevi. Još nedavno Instruktori su mogli izvoditi tandem skokove ili s dozvolom izdanom od strane proizvođača opreme ili od strane Agencije za civilno zrakoplovstvo no danas se zahtjeva od Tandem instruktora da posjeduje obje dozvole. Ovi zahtjevi se razlikuju od države do države.

Jedna od stavki koja čini razliku između najboljih padobranskih organizacija i onih ne toliko dobrih su svakako stav i ponašanje njihovih Tandem instruktora. Ako ste već odlučili i odabrali svog favorita ne trebate brinuti jer će te obično završiti sa stvaranjem novog prijateljstva. Dobar instruktor treba vam moći odgovoriti na sva postavljena pitanja ali u istom trenutku postići da se osjećate ugodno i opušteno. Vrsni Tandem instruktori lako će pronaći ravnotežu između sigurnosti, profesionalnosti i humora. Na kraju krajeva, smisao cijelog iskustva je da se dobro zabavite.

Primjetili ste grešku? Predložite ispravku.

Zadnje vijesti iz iste kategorije

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti