Sorry, your browser does not support JavaScript!

PORTAL O PADOBRANSTVU | 24.09.2023

Datum objave: 19.03.2020.

Adrenalin i uzbuđenje padobranstva bez obuke

Što je skok padobranom u Tandemu i gdje ga isprobati?

skydive-croatia-191201-01

Tandem skok padobranom je ekstremno popularan oblik padobranstva i izvrstan način upoznavanja s padobranskim sportom. Omogućava vam da iskusite adrenalin i uzbuđenje bez obaveze da se pretjerano uključujete u padobranske aktivnosti. Kako se AFF ili Static-line obuka sastoje od više sati treninga prije vašeg prvog skoka odlazak na tandem skok zahtjeva samo kratku obuku u trajanju od 20-30 minuta. Razlog tomu je jer pri AFF ili Static-line obuci učenik padobranac mora naučiti kako kontrolirati svoj padobran, mora usvojiti detaljno znanje kako zauzeti i zadržati određeni položaj tijela u slobodnom padu, kako se odvojiti od zrakoplova, naučiti prinudne postupke te ostale tehnike potrebne za samostalno izvođenje padobranskih skokova. Činjenica da će se pri izvođenju Tandem skoka vaš instruktor pobrinuti oko svih navedenih procedura, ostavlja vam mogućnost da se koncentrirate na uzbuđenje koje ovo iskustvo donosi za razliku od koncentriranja na procedure i postupke pri skoku koji izvodite u svojstvu padobranske obuke.

Tandem putnik, odnosno vi, bit će te vezani za Tandem instruktora upotrebom tandem sistema veza koji se sastoji od ramenog obuhvata s obje strane, prsnog i trbušnog remena te nožnih obuhvata. Za tandem instruktora će te biti spojeni u četiri točke vrlo snažnim konektorima gdje svaki može izdržati težinu prosječnog automobila. Bit će te spojeni s prednje odnosno prsne strane Tandem instruktora što će vam omogućiti najbolje mjesto i pogled pri izvođenju tandem skoka.

I dok je Tandem skok vrlo čest kao „jednom u životu“ upoznavanje s padobranstvom, često je korišten i u kombinaciji s padobranskom obukom, posebno u ranoj fazi obuke. Korištenje Tandem skoka pri metodama kada želite naučiti kako skakati padobranom samostalno može biti vrlo korisno jer omogućava učeniku da iskusi oboje, i slobodna pad i let pod kupolom padobranom bez da se osjeća da je prepušten sam sebi, figurativno rečeno. Često se mogu sresti i padobranski učenici koji žele izvesti nekoliko Tandem skokova prije standardne padobranske obuke da bi se upoznali s okružjem i osjećajem u zraku.

Gdje i kako početi?

Za početak, pobrinite se da za svoj prvi tandem skok odaberete organizaciju s dobrom reputacijom. U Hrvatskoj postoji nekoliko organizacija, klubova, tvrtki i agencija koje pružaju padobranske usluge a u svijetu se ta brojka penje na stotine. Ako se ne možete odlučiti, tandem skok možete rezervirati i preko našeg portala na linku tandem skok rezervacija a mi ćemo odabrati najbolje za Vas. Svaka od njih nudi drugačije iskustvo, neke izvanredno neke ne tako dobro. Portal Padobranstvo.com se razvija u smjeru da vam pomogne i olakša odabir organizacije s obzirom na lokaciju ili područje gdje želite izvesti svoj prvi skok. Potražite aktivne organizacije s ažuriranim fotografijama, videima i događajima, pozitivnim osvrtima te istražite i pročitajte njihove web stranice za dodatnim informacijama.

Kada uspoređujete organizacije, ključno je da razumijete što će te dobiti te što je uključeno u vaš skok. Skok padobranom s obzirom na tip zrakoplova i lokaciju je moguće izvest s visina od 2500 – 4000 metara, ta ako pridodajete važnost visini ovo je svakako tema koju možete raspraviti s odabranom organizacijom. Drugo važno pitanje je da li plaćate za skok previše, dobivate li najbolju uslugu za iznos koji plaćate? Da li vaš tandem skok uključuje video ili fotografije, mnoge organizacije video i foto opcije naplaćuju posebno i u drugačijem iznosu. Da li postoje dodatne nadoplate za korištenje opreme ili doplate za visinu koje mogu dovesti do konačno veće cijene nego je uobičajeno. Ako ste osoba s viškom kilograma provjerite postoji li nadoplate za osobe koje prelaze određenu težinu. Ovo su samo neke od stavki koje trebate provjeriti kada odabirete organizaciju s kojom će te izvesti skok padobranom u tandemu.

Padobranstvo.com je uvijek ovdje da vam pomogne stoga za sva dodatna pitanja smo vam na raspolaganju te nas slobodno kontaktirajte.

Primjetili ste grešku? Predložite ispravku.

Zadnje vijesti iz iste kategorije

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti