Sorry, your browser does not support JavaScript!

PORTAL O PADOBRANSTVU | 16.04.2024

Datum objave: 09.12.2021.

Tako je proslavio pobjedu nad Dinamom

Ivan Mandić skočio s padobranom iznad Keopsove piramide i razvio zastavu Hajduka

2021-12-09-09-35-6651-

Vodeći padobranski klub u Egiptu je prvi put organizirao međunarodni skup skakača u svrhu promocije zrakoplovstva, padobranstva i turizma u toj zemlji.

Član splitskog padobranskog kluba Graviton-demo, skakač Ivan Mandić sa svojih preko 450 skokova je tako postao još jedan Hrvat koji tamo skočio i to iznad posljednjeg od 7 originalnih svjetskih čuda, 137.5 metara visoke Keopsove piramide u Gizi. Odradio je dva od planirana četiri skoka po jako lošem vremenu jer se stalno dizao pijesak iz pustinje te nije bilo moguće poletjeti. Mandić je na ovaj način proslavio pobjedu nad Dinamom, ali i ispunio svoj dječački san da Hajduk postane prvi klub u povijesti čija se zastava zavijorila iznad jednog od najstarijih svjetskih čuda.

Ivan od srca zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli ovaj pothvat - splitskoj zrakoplovnoj kompaniji Split air, SuperSport kladionici koji su dali potporu projektu te naravno svome Hajduku, odnosno Odjelu marketinga koji su dali logističku potporu.

- Izuzetno sam sretan i ponosan da je plodom urodio napor da odradim ovaj skok. Zahvala ide veleposlanstvu Egipta te Ministarstvu kulture i očuvanja baštine koji su naposljetku ipak dali zeleno svjetlo za zastavu i to bas Hajduka. Moram spomenuti i zahvaliti predsjedniku Gravitona Jeri Duplančiću koji je za ovaj skok modificirao moj padobran te nastavniku Marku Popadiću koji je davao savjete za skok. Sam skok je prošao uz dosta poteškoća, iskok je bio s 4500 m. Nakon slobodnog pada od 85 sekundi sam započeo sekvencu spuštanja. Susreo sam se s vrelim pustinjskim zrakom koji je stvarao jaku turbulenciju i termiku i sa zastavom me izbacivao iz balansa i putanje. Same piramide su također predstavljale opasnost jer se među njima stvaraju zračni tuneli koji su me pošteno udarali, ali za našeg dragog Hajduka ništa nije bilo teško. – s oduševljenjem je pričao Mandić i tako proslavio veliku pobjedu bijelih u najvećem derbiju hrvatskog nogometa.

Link na orginalnu objavu

Primjetili ste grešku? Predložite ispravku.

Slične vijesti

Cypres

Zadnje vijesti iz iste kategorije

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti