Sorry, your browser does not support JavaScript!

PORTAL O PADOBRANSTVU | 19.06.2024

Datum objave: 02.05.2021.

Jutarnji List: PADOBRANSKI BOOGIE

Iskusni padobranci u Varaždinu skakali s totalnim početnicima: ‘Odlučio sam probati nešto novo‘

10857275

‘Odlučio sam probati nešto novo. Korona i sve što se događa unijelo je statiku i veliku dosadu u život. Isplatilo se‘

Na varaždinskom nebu u subotu je bilo prometno. Za "padobranski boogie" avioni su uzlijetali čak dvadesetak puta. Skakalo se dvjestotinjak puta. Organizator eventa bio je zagrebački Padobranski klub Sky dive Croatia.  

U Varaždin su stigli već iskusni padobranci s dozvolama pa skakali u tandemu s totalnim početnicima. 

image

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

image

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

image

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

- Padobranstvo u Hrvatskoj godinama stagnira. Padobranski su susreti način promocije. U Varaždin ćemo odsad dolaziti na redovnoj bazi. Naša je ekipa radila po cijelome svijetu, a sad smo odlučili padobranstvo u Hrvatskoj dići na višu razinu - rekao je Angelo Vuletić, predsjednik Padobranskog kluba Skydive Croatia.

Nakon desetak minuta treninga, s 4000 metara padobranom je skočio i IT- evac Marijan Krobot. Bilo je hrabro skočiti prvi put u životu nakon tako kratke edukacije.

image

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

image

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

image

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

- Odlučio sam probati nešto novo i početi s dinamičnim životom. Korona i sve što se događa unijelo je statiku i veliku dosadu u život. Isplatilo se. Bilo je to jedno od najboljih iskustava u životu. Kad se otvore vrata aviona, malo je 'opa, tu smo', ali već sekundu kasnije adrenalin odradi svoje. Sad bih opet - rekao je.

Padobranski boogie nastavlja se u nedjelju ujutro.

image

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

image

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

image

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

image

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

image

Link na orginalnu objavu

Primjetili ste grešku? Predložite ispravku.

Zadnje vijesti iz iste kategorije

Padobranstvo.com - Prvi Hrvatski portal o padobranstvu

Padobranstvo.com je prvi i za sada jedini Hrvatski padobranski portal koji je posvećen promicanju i popularizaciji padobranstva kao rekreacije, sporta i životne terapije. Kroz rad portala pokušat ćemo obraditi širok raspon tema koje će biti korisne osobama koje se žele uključiti u ovaj čudesan sport i aktivnost, ali i prenijeti bogate informacije koje će koristiti osobama koje su se već uključile u bavljenje padobranstvom na njihovom putu prema iskusnim padobranskim profesionalcima.

Vrlo rado ćemo surađivati sa svim zainteresiranim stranama koje se žele uključiti u rad portala te pozivamo na suradnju sve iskusne padobrance, Instruktore padobranstva, trenere, padobrance učenike i početnike, druge medije zainteresirane za padobranski način života ili i one koji tek razmišljaju o prvim padobranskim koracima.

Portal je namijenjen i svim padobranskim klubovima u Hrvatskoj te vas pozivamo da nam pošaljete svoje tekstove, informacije, radove, postignuća, aktivnosti, najave i sportske rezultate s natjecanja koje ćemo rado i ažurno objaviti